Team 2018-01-26T11:51:55+00:00

TEAM

MATTHIJS

KAREN

LAURENS

JORIS

WILMA

Matthijs

De energietransitie is een grote kans voor Nederland. Hier wil ik impact maken en bij zijn. Om deze reden zijn wij Krachtwerk begonnen; impact creëren door enthousiaste, professionals te mobiliseren en op te leiden tot Denk- of Daadkrachten die bij onze opdrachtgevers het verschil maken.

Een technische en bestuurskundige studie en acht werkjaren in de energiemarkt als business developer, marketeer, product owner en leidinggevende heeft mij de kennis en kunde gebracht duurzaamheidsvraagstukken op te lossen en te realiseren. Zelf pak ik naast het verder uitbouwen van Krachtwerk opdrachten op. Hierbij benader ik doelen op een daadkrachtige manier en breng partijen met enthousiasme en kennis bij elkaar om samen tot een duurzame realisatie te komen.

Matthijs is in te zetten voor:

 • Productmanagement en -development
 • Business development
 • Project management
 • Interim management

Wilma

Ik ben er van overtuigd dat de energievoorziening in Nederland 100% hernieuwbaar kan zijn. Gelukkig beseffen steeds meer partijen dat dit mogelijk is en is de tijd aangebroken om het gewoon te gaan doen. Mijzelf hiervoor inzetten en dit helpen te realiseren geeft mij veel voldoening.

Met meer dan 10 jaar ervaring met duurzame energie, van product ontwikkeling tot groepsstrategie en bedrijfsontwikkeling, begrijp ik als geen ander dat een samenleving gebaseerd op hernieuwbare energie en een circulaire economie mogelijk is. Ik heb naast inhoudelijke kennis over duurzame energie en productontwikkeling, ervaring met het aansturen van interdisciplinaire teams, project management en programma coördinatie en kan goed de brug slaan tussen techniek & samenleving.

Vanuit mijn rol als voorzitter van “COHESIE”, de lokale energie coöperatie, heb ik inmiddels 2 systemen van 270 en 189 zonnepanelen gerealiseerd en gaan we momenteel voor een derde project.

Wilma is in te zetten voor:

 • Project- & procesmanagement
 • Projectplanning & subsidieaanvragen
 • Advies op het gebied van duurzaam beleid en vertaling naar concrete projecten en stappen
 • Strategie en innovatie

Karen

Al sinds het moment dat ik ‘aap-noot-mies’ leerde schrijven, ben ik verknocht aan taal en tekst. Van overvolle poëziealbums en dagboeken als kind, tot het schrijven van website teksten, blogs, social media posts en een eigen dichtbundel als volwassene. Door mijn studies Media & Cultuur en Sociologie, vond ik mijn eigen stem: vandaag de dag schrijf ik teksten over mensen en hun duurzame wensen die bruikbaar zijn voor allerlei mediaproducten.

Na ervaringen bij verschillende bureaus ben ik sinds 2016 duurzaam onderneemster. Met kaatje-van-alles maak ik concepten en communicatie voor betekenisvolle bedrijven. Ook schrijf ik erg graag voor platforms die de wereld leuker maken, zoals VDWVM en Nederland Kantelt. Bij Krachtwerk creëer ik graag samen met alle andere Krachtpatsers oplossingen voor vraagstukken rond de energietransitie. Zo houd ik me bezig met de conceptontwikkeling en communicatie rondom alle projecten, zodat burgers zich geroepen voelen om mee te participeren.

Karen is in te zetten voor:

 • Communicatiestrategieën
 • Online marketing en social campaigning
 • Conceptontwikkeling

Laurens

Ik geloof sterk in duurzaamheid. In de eerste plaats is het noodzakelijk om als maatschappij te veranderen en meer milieubewust te handelen. Koplopers willen echter niet alleen de schade beperken, maar zien vooral ook de kansen en commerciële mogelijkheden.

Nederland bruist van duurzame innovatie. Ik ben trots op Krachtwerk en de bijdrage die wij kunnen leveren aan de verdere verduurzaming van ons land. Samen werken aan nuttige oplossingen. Visie en strategie omzetten naar duurzame daadkracht. Mensen inspireren en enthousiasmeren. Met mijn business achtergrond en ervaring in de duurzame hoek van de energiesector ben ik goed in staat om duurzame impact te creëren. Mijn kracht zit in het gericht aansturen van projectteams en het managen en verbinden van diverse stakeholders, zonder daarbij de klant uit het oog te verliezen.

Laurens is in te zetten voor:

 • Project- en procesmanagement
 • Business development
 • Strategie en innovatie
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Joris

Ik heb er veel plezier in om iets uit niets te creëren. Starten met een leeg A4-tje, een plan maken en er samen alles aan doen om dat werkelijkheid te laten worden. Of dat nou een zeilreis naar het Caribisch gebied is, het starten van een eigen bedrijf of het succesvol volbrengen van een duurzaam project.

Het is goed om te zien dat er in Nederland een sfeer van “aanpakken” is ontstaan waarbij duurzaamheid daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Voor de nieuwe generatie is een duurzame toekomst een vanzelfsprekendheid geworden. Ik vind het fantastisch om in die omgeving mijn werk te mogen doen.

Mijn realisatiekracht ondersteun ik met de analytische vaardigheden die ik onder andere tijdens mijn studie natuurkunde heb opgedaan. Hierdoor kan ik belangrijke projectbeslissingen van een goede inhoudelijke onderbouwing voorzien.

Joris is in te zetten voor:

 • Productmanagement en -development
 • Finance
 • Business development