Team2018-12-21T16:37:12+01:00
MATTHIJS
MATTHIJSInterim manager
WILMA
WILMAProgramma manager
LAURENS
LAURENSProject manager
JORIS
JORISProject manager & analist
STEN
STENProject manager & startup coach
JOOST
JOOSTAnalist & creatief denker
KAREN
KARENDesigner
ELLEN
ELLENDesigner
JIJ?
JIJ?Daadkrachtige adviseur

Matthijs

Profielfoto Matthijs Verhiel

De energietransitie is een grote kans voor Nederland. Hier wil ik impact maken en bij zijn. Om deze reden zijn wij Krachtwerk begonnen; impact creëren door enthousiaste, professionals te mobiliseren en op te leiden tot Denk- of Daadkrachten die bij onze opdrachtgevers het verschil maken.

Een technische en bestuurskundige studie en acht werkjaren in de energiemarkt als business developer, marketeer, product owner en leidinggevende heeft mij de kennis en kunde gebracht duurzaamheidsvraagstukken op te lossen en te realiseren. Zelf pak ik naast het verder uitbouwen van Krachtwerk opdrachten op. Hierbij benader ik doelen op een daadkrachtige manier en breng partijen met enthousiasme en kennis bij elkaar om samen tot een duurzame realisatie te komen.

Matthijs is in te zetten voor:

 • Productmanagement en -development
 • Business development
 • Project management
 • Interim management

Wilma

Wilma

Ik ben er van overtuigd dat de energievoorziening in Nederland 100% hernieuwbaar kan zijn. Gelukkig beseffen steeds meer partijen dat dit mogelijk is en is de tijd aangebroken om het gewoon te gaan doen. Mijzelf hiervoor inzetten en dit helpen te realiseren geeft mij veel voldoening.

Met meer dan 10 jaar ervaring met duurzame energie, van product ontwikkeling tot groepsstrategie en bedrijfsontwikkeling, begrijp ik als geen ander dat een samenleving gebaseerd op hernieuwbare energie en een circulaire economie mogelijk is. Ik heb naast inhoudelijke kennis over duurzame energie en productontwikkeling, ervaring met het aansturen van interdisciplinaire teams, project management en programma coördinatie en kan goed de brug slaan tussen techniek & samenleving.

Vanuit mijn rol als voorzitter van “COHESIE”, de lokale energie coöperatie, heb ik inmiddels 2 systemen van 270 en 189 zonnepanelen gerealiseerd en gaan we momenteel voor een derde project.

Wilma is in te zetten voor:

 • Project- & procesmanagement
 • Projectplanning & subsidieaanvragen
 • Advies op het gebied van duurzaam beleid en vertaling naar concrete projecten en stappen
 • Strategie en innovatie

Laurens

Ik geloof sterk in duurzaamheid. In de eerste plaats is het noodzakelijk om als maatschappij te veranderen en meer milieubewust te handelen. Koplopers willen echter niet alleen de schade beperken, maar zien vooral ook de kansen en commerciële mogelijkheden.

Nederland bruist van duurzame innovatie. Ik ben trots op Krachtwerk en de bijdrage die wij kunnen leveren aan de verdere verduurzaming van ons land. Samen werken aan nuttige oplossingen. Visie en strategie omzetten naar duurzame daadkracht. Mensen inspireren en enthousiasmeren. Met mijn business achtergrond en ervaring in de duurzame hoek van de energiesector ben ik goed in staat om duurzame impact te creëren. Mijn kracht zit in het gericht aansturen van projectteams en het managen en verbinden van diverse stakeholders, zonder daarbij de klant uit het oog te verliezen.

Laurens is in te zetten voor:

 • Project- en procesmanagement
 • Business development
 • Strategie en innovatie
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Joris

Profielfoto Joris van Leeuwen

Ik heb er veel plezier in om iets uit niets te creëren. Starten met een leeg A4-tje, een plan maken en er samen alles aan doen om dat werkelijkheid te laten worden. Of dat nou een zeilreis naar het Caribisch gebied is, het starten van een eigen bedrijf of het succesvol volbrengen van een duurzaam project.

Het is goed om te zien dat er in Nederland een sfeer van “aanpakken” is ontstaan waarbij duurzaamheid daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Voor de nieuwe generatie is een duurzame toekomst een vanzelfsprekendheid geworden. Ik vind het fantastisch om in die omgeving mijn werk te mogen doen.

Mijn realisatiekracht ondersteun ik met de analytische vaardigheden die ik onder andere tijdens mijn studie natuurkunde heb opgedaan. Hierdoor kan ik belangrijke projectbeslissingen van een goede inhoudelijke onderbouwing voorzien.

Joris is in te zetten voor:

 • Project management
 • Business analyse
 • Product development

Sten

Duurzaamheid speelt mijn hele leven al een grote rol. Van zonnewagens bouwen en racen om de wereld te laten zien waar de kracht van de zon toe in staat is, tot het implementeren van vernieuwende duurzame concepten waarbij iedereen daadwerkelijk baas kan zijn van een stukje windmolen. Dat is waar ik blij van word.

Met meer dan 10 jaar ervaring in de de duurzame energiesector en in verschillende rollen o.a. product innovatie manager, project manager en startup coach is mijn kracht het samen creëren van opmerkelijke en duurzame impact en dat op een leuke creatieve manier.
Ik hou van innoveren en dus nieuwe, betere dingen maken. Ik streef ernaar om de mensen met wie ik werk kracht bij te zetten door mezelf een coachende rol en enthousiaste hands-on ondersteuning te geven. Ik ben ambitieus, eerlijk en open met een grote glimlach en een groen hart.

Sten is in te zetten voor:

 • Strategie en innovatie
 • Project & programma management
 • Propositie development
 • Startup assessment en coaching

Joost

Joost

De opgave van verduurzaming is overweldigend. Mijn kracht ligt erin beslissers op basis van feiten te begeleiden naar een keuze die nú met overtuiging gemaakt én uitgevoerd kan worden.

Meer dan 7 jaar heb ik de Europese Commissie, ministeries en top onderzoeksinstituten hun strategie helpen kiezen op het gebied van duurzame energie, robotisering, smart-grids en autonome systemen. Dat doe ik door de overweldiging eerst om te zetten in verbeelding en wensen. Die zetten we samen met de randvoorwaarden en eigen kracht om in prioriteiten – op basis van diepgaande technische, economische en bestuurlijke analyse. Daar beleef ik als Natuurkundige veel plezier aan!

Gedurende mijn loopbaan als consultant heb ik een breed netwerk opgebouwd dat bestaat uit toegepaste en fundamentele onderzoekers, beleidsmakers, en innovatieve bedrijven. Die verbind ik graag in publiek-private samenwerkingen voor praktische oplossingen: een advies is immers pas wat waard als je het uitvoert…

Joost is in te zetten voor:

 • Opties verkennen en genereren
 • Impact analyses
 • Begeleiding van tenders en offertetrajecten
 • Socio-economisch onderzoek
 • Matchmaking

Ellen

Ellen

De energietransitie is een grote kans voor consumenten en producenten om keuzes te maken die niet alleen leiden tot een duurzamere wereld maar ook tot oplossingen die betaalbaar zijn voor iedereen. Maar welke producten zijn dit dan precies?

Jarenlang heb ik op de energiehandelsvloer producten ontworpen die hielpen het dagelijkse energievraagstuk te leggen en de risico’s in de portfolio te beheren. Door de ontwikkelingen in decentrale opwek en verduurzaming zijn de mogelijkheden veel groter geworden. Als ontwerper onderzoek ik de behoeften van consumenten via interactie en zet ik vraagstukken om in scherpe concepten en heldere visuele producten.

Door een bedrijfskundige en creatieve opleiding te combineren kan ik mijn analytische vaardigheden creatief en visueel toepassen zodat de aansluiting naar de samenleving gemaakt kan worden.

Ellen is in the zetten voor:

 • Concept & visuele communicatie
 • User centered designe
 • Research & analayse

Karen

Al sinds het moment dat ik ‘aap-noot-mies’ leerde schrijven, ben ik verknocht aan taal en tekst. Van overvolle poëziealbums en dagboeken als kind, tot het schrijven van website teksten, blogs, social media posts en een eigen dichtbundel als volwassene. Door mijn studies Media & Cultuur en Sociologie, vond ik mijn eigen stem: vandaag de dag schrijf ik teksten over mensen en hun duurzame wensen die bruikbaar zijn voor allerlei mediaproducten.

Na ervaringen bij verschillende bureaus ben ik sinds 2016 duurzaam onderneemster. Met kaatje-van-alles maak ik concepten en communicatie voor betekenisvolle bedrijven. Ook schrijf ik erg graag voor platforms die de wereld leuker maken, zoals VDWVM en Nederland Kantelt. Bij Krachtwerk creëer ik graag samen met alle andere Krachtwerkers oplossingen voor vraagstukken rond de energietransitie. Zo houd ik me bezig met de conceptontwikkeling en communicatie rondom alle projecten, zodat burgers zich geroepen voelen om te participeren.

Karen is in te zetten voor:

 • Communicatiestrategieën
 • Online marketing en social campaigning
 • Conceptontwikkeling