MATTHIJS
MATTHIJSInterim manager
TINEKE
TINEKEProjectmanager
LAURENS
LAURENSProjectmanager
JORIS
JORISExpert e-mobility & flexmarkten
STEN
STENProjectmanager & startup coach
MARCEL
MARCELProjectmanager & projectontwikkelaar
BART
BARTProduct owner
WILMA
WILMAProgrammamanager & adviseur
DAVE
DAVEInterim manager & adviseur
JOOST
JOOSTAnalist & creatief denker
JIJ?
JIJ?Daadkrachtige adviseur

Matthijs Verhiel

Profielfoto Matthijs Verhiel

De energietransitie is een grote kans voor Nederland. Hier wil ik impact maken en bij zijn. Om deze reden zijn wij Krachtwerk begonnen; impact creëren door enthousiaste, professionals te mobiliseren en op te leiden tot Denk- of Daadkrachten die bij onze opdrachtgevers het verschil maken.

Een technische en bestuurskundige studie en acht werkjaren in de energiemarkt als business developer, marketeer, product owner en leidinggevende heeft mij de kennis en kunde gebracht duurzaamheidsvraagstukken op te lossen en te realiseren. Zelf pak ik naast het verder uitbouwen van Krachtwerk opdrachten op. Hierbij benader ik doelen op een daadkrachtige manier en breng partijen met enthousiasme en kennis bij elkaar om samen tot een duurzame realisatie te komen.

Matthijs is in te zetten voor:

 • Productmanagement en -development
 • Business development
 • Project management
 • Interim management

Tineke de Vries

Krachtwerker Tineke, projectmanager

Het vergt nogal wat denkkracht, realisatiekracht, doorzettingsvermogen en creativiteit om de transitie van een fossiele energievoorziening naar een duurzame energievoorziening te maken.
Met enthousiasme heb ik me aangesloten bij Krachtwerk, professionals met dezelfde drive om de energietransitie te realiseren.
Ik lever vooral toegevoegde waarde aan opdrachtgevers door het realiseren van concrete resultaten in een omgeving die complex is. Complex vanwege de politiek-bestuurlijk context of door de veelheid aan stakeholders of samenwerkingspartners met tegenstrijdige belangen.
Ik laat me hierdoor niet belemmeren maar boek juist vooruitgang door overzicht te houden, stappen in de goede volgorde te zetten en organisatie en samenwerkingspartners goed in het proces mee te nemen.
Met 20 jaar werkervaring in de duurzaamheidssector in binnen- en buitenland heb ik een brede blik ontwikkeld op inhoud en proces. Ik ben hands-on en werk graag in een rol waar politiek, strategie, techniek en uitvoering samenkomen.

Tineke is in te zetten voor:

 • Projectmanagement
 • Projectontwikkeling
 • Beleid en strategie
 • Alliantiemanagement

Laurens Wiersma

Ik geloof sterk in duurzaamheid. In de eerste plaats is het noodzakelijk om als maatschappij te veranderen en meer milieubewust te handelen. Koplopers willen echter niet alleen de schade beperken, maar zien vooral ook de kansen en commerciële mogelijkheden.

Nederland bruist van duurzame innovatie. Ik ben trots op Krachtwerk en de bijdrage die wij kunnen leveren aan de verdere verduurzaming van ons land. Samen werken aan nuttige oplossingen. Visie en strategie omzetten naar duurzame daadkracht. Mensen inspireren en enthousiasmeren. Met mijn business achtergrond en ervaring in de duurzame hoek van de energiesector ben ik goed in staat om duurzame impact te creëren. Mijn kracht zit in het gericht aansturen van projectteams en het managen en verbinden van diverse stakeholders, zonder daarbij de klant uit het oog te verliezen.

Laurens is in te zetten voor:

 • Project- en procesmanagement
 • Business development
 • Strategie en innovatie
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Joris van Leeuwen

Profielfoto Joris van Leeuwen

Mijn drijfveer is om vanuit de inhoud organisaties te helpen de juiste keuzes te maken. Of dat nu gaat om de implementatie van slim laden diensten bij elektrisch vervoer of het ontsluiten van de flexibiliteits of congestiemanagement markten. Strategische belissingen realiseer ik als pragmatisch ingestelde en pro-actieve projectmanager in de praktijk.

Het is goed om te zien dat er in Nederland een sfeer van “aanpakken” is ontstaan waarbij duurzaamheid daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Voor de nieuwe generatie is een duurzame toekomst een vanzelfsprekendheid geworden. Ik vind het fantastisch om in die omgeving mijn werk te mogen doen.

Mijn realisatiekracht ondersteun ik met goede analytische vaardigheden en uitgebreide kennis van zowel de energie- als e-mobility markt.

Joris is in te zetten voor:

 • Project management & consultancy
 • Business analyse
 • Product development

Sten Swanenberg

Duurzaamheid speelt mijn hele leven al een grote rol. Van zonnewagens bouwen en racen om de wereld te laten zien waar de kracht van de zon toe in staat is, tot het implementeren van vernieuwende duurzame concepten waarbij iedereen daadwerkelijk baas kan zijn van een stukje windmolen. Dat is waar ik blij van word.

Met meer dan 10 jaar ervaring in de de duurzame energiesector en in verschillende rollen o.a. product innovatie manager, project manager en startup coach is mijn kracht het samen creëren van opmerkelijke en duurzame impact en dat op een leuke creatieve manier.
Ik hou van innoveren en dus nieuwe, betere dingen maken. Ik streef ernaar om de mensen met wie ik werk kracht bij te zetten door mezelf een coachende rol en enthousiaste hands-on ondersteuning te geven. Ik ben ambitieus, eerlijk en open met een grote glimlach en een groen hart.

Sten is in te zetten voor:

 • Strategie en innovatie
 • Project & programma management
 • Propositie development
 • Startup assessment en coaching

Marcel van de Wetering

De duurzame energietransitie is een van de grootste uitdagingen voor onze samenleving op dit moment. Met 15 jaar ervaring in de duurzame energiesector heb ik veel ontwikkelingen meegemaakt, en actief gewerkt aan het duurzamer maken van onze wereld.

Ik heb een brede inhoudelijke achtergrond, onder andere op het gebied van warmtenetten, WKO, zon- en windenergie, energy trade, transitie in de gebouwde omgeving en gebiedsopgaven. Binnen deze inhoudelijke thema’s heb ik gewerkt aan het samenbrengen van financiële, juridische, technische en beleidsmatige aspecten om duurzame projecten gerealiseerd te krijgen.

Ik ben een gedreven en resultaatgerichte energy professional. Neem actief de lead in complexe vraagstukken en bij het signaleren van nieuwe kansen.
Ken het belangenspel tussen stakeholders en geeft hier actief sturing aan om tot resultaat te komen. Flexibel en oplossingsgericht bij tegenslag of weerstand. Altijd op zoek naar hoe het wel kan. Dingen terugbrengen tot de kern. Commercieel ervaren in complexe onderhandelingen en contractvorming.
Met respect voor eenieders mening en belangen in het proces, en daarbinnen stappen voorwaarts blijven zetten.

Marcel is in te zetten voor:

 • Projectmanagement
 • Projectontwikkeling (duurzame warmte, zonne- en windenergie)
 • Integrale (gebieds)vraagstukken binnen de energietransitie

Bart Meijer

Energie is een primaire levensbehoefte en betrouwbaarheid van energie is van onschatbare waarde.

De duurzame projecten binnen de energie sector zetten deze levensbehoefte vaak onder druk. Een evenwichtige waardering van duurzame initiatieven zal bijdragen aan de leveringszekerheid en ook aan het draagvlak. Met de kracht snel tot de kern van uw bedrijf te kunnen komen, wil ik uw proces perfect stroomlijnen. Mogelijkheden vinden waar onmogelijkheden zich lijken op te stapelen, knopen doorhakken, risico’s zorgvuldig inschatten: zo creëer ik nieuwe kansen voor de klant.

Na 15 jaar ervaring binnen netbeheer, leverancier, product en handelaar binnen de energie sector zijn er vele uitdagingen langs gekomen.

Bart is in te zetten voor:

 • Portfolio- of riskmanagement bij leverancier of programma verantwoordelijke
 • Energiedatamanagement bij leverancier of programma verantwoordelijke
 • Interimmanagement

Wilma Eerenstein

Wilma

Ik ben er van overtuigd dat de energievoorziening in Nederland 100% hernieuwbaar kan zijn. Gelukkig beseffen steeds meer partijen dat dit mogelijk is en is de tijd aangebroken om het gewoon te gaan doen. Mijzelf hiervoor inzetten en dit helpen te realiseren geeft mij veel voldoening.

Met meer dan 10 jaar ervaring met duurzame energie, van product ontwikkeling tot groepsstrategie en bedrijfsontwikkeling, begrijp ik als geen ander dat een samenleving gebaseerd op hernieuwbare energie en een circulaire economie mogelijk is. Ik heb naast inhoudelijke kennis over duurzame energie en productontwikkeling, ervaring met het aansturen van interdisciplinaire teams, project management en programma coördinatie en kan goed de brug slaan tussen techniek & samenleving.

Vanuit mijn rol als voorzitter van “COHESIE”, de lokale energie coöperatie, heb ik inmiddels 2 systemen van 270 en 189 zonnepanelen gerealiseerd en gaan we momenteel voor een derde project.

Wilma is in te zetten voor:

 • Project- & procesmanagement
 • Projectplanning & subsidieaanvragen
 • Advies op het gebied van duurzaam beleid en vertaling naar concrete projecten en stappen
 • Strategie en innovatie

Dave Emons

Dave Emons

Je kunt wel zeggen dat duurzaamheid hét draaipunt is voor onze toekomst. De antwoorden die we nu geven, zijn bepalend voor het toekomstig welbevinden van mensen, groeikansen voor bedrijven en uiteindelijk de stabiliteit in onze wereld. Snelheid, moed en daadkracht zijn nodig. Onze tijd biedt kansen, voor een nieuwe verbinding, voor groei. Daar zet ik me voor in.

Ik ben een ervaren (project)manager en strategisch adviseur, met meer dan 15 jaar ervaring bij grote ondernemingen en instellingen. Samen een organisatie transformeren naar de toekomst, waarbij zowel groei als duurzaamheid op de agenda staan. Daar krijg ik energie van. Soms gaan deze compromisloos samen, soms zijn harde keuzes nodig.

De afgelopen jaren heb ik als adviseur en manager (MT-lid) in de energiesector gewerkt, bij een leidende energieleverancier en voor de grootste gemeente van Nederland. Hier heb ik de energietransitie mede mogen vormgeven: van marktonderzoek, strategie en routekaart, partnership en propositie ontwikkeling tot en met de implementatie. Ik kan complexe vraagstukken terugbrengen tot de kern. Mijn kracht zit in het ontwikkelen van strategische perspectieven in samenwerking met anderen, en het realiseren en soms forceren van doorbraken. Resultaten spreken.

Dave is in te zetten voor:

 • Strategie en business development
 • Interim management (commercie, marketing)
 • Project & programma management

Joost van Barneveld

Joost

De opgave van verduurzaming is overweldigend. Mijn kracht ligt erin beslissers op basis van feiten te begeleiden naar een keuze die nú met overtuiging gemaakt én uitgevoerd kan worden.

Meer dan 7 jaar heb ik de Europese Commissie, ministeries en top onderzoeksinstituten hun strategie helpen kiezen op het gebied van duurzame energie, robotisering, smart-grids en autonome systemen. Dat doe ik door de overweldiging eerst om te zetten in verbeelding en wensen. Die zetten we samen met de randvoorwaarden en eigen kracht om in prioriteiten – op basis van diepgaande technische, economische en bestuurlijke analyse. Daar beleef ik als Natuurkundige veel plezier aan!

Gedurende mijn loopbaan als consultant heb ik een breed netwerk opgebouwd dat bestaat uit toegepaste en fundamentele onderzoekers, beleidsmakers, en innovatieve bedrijven. Die verbind ik graag in publiek-private samenwerkingen voor praktische oplossingen: een advies is immers pas wat waard als je het uitvoert…

Joost is in te zetten voor:

 • Opties verkennen en genereren
 • Impact analyses
 • Begeleiding van tenders en offertetrajecten
 • Socio-economisch onderzoek
 • Matchmaking